Hírek

Lakó Télikertek fűtése, párátlanítása.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

A négy évszakos lakó télikerteket télen ugyan-úgy kell fűteni mint a lakásunkat, de ez sokszor nem elég, mert ettől még párásodhat. Mielőtt valaki lakótérként szeretné használni a télikertjét, azt több szempontból megvizsgálva szükséges megtervezni. Ezért a Sunwood télikerteket tervező cégünk előre gondolkodva, a vevővel közösen határozza meg azokat az igényeket és használati funkciókat amik befolyásolják a télikert fűtésének és páramentesítésének a feltételeit. Mielőtt a család exkluzív lakóterét megtervezzük a következő kérdéseket kell körbejárni. A lakás többi részében milyen fűtést használnak? Milyen helyiséggel lesz kapcsolata a télikertnek? Milyen funkciója lesz, mire fogják használni? Mennyi növényt vagy pára leadó közeget (pl. szökőkút, jakuzzi ) szeretne a tulajdonos elhelyezni. Mekkora üvegfelületeket tervezünk, milyen profilokból épül a télikert és milyen a hőátbocsátási képessége a felhasznált anyagoknak.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tények: 
-a levegő páratartalma közvetlenül befolyásolja a hőérzetünket: alacsony páratartalmú helységet hidegebbnek, magasabb páratartalmú helységet melegebbnek érezzük.

-Szoba hőmérsékleten az 55% – 65% közötti páratartalmú hőmérséklet az ideális az emberek számára.

pl. az északi sarkon ugyan olyan száraznak érezhetjük a levegőt mind egy sivatagba, vagy nyáron kánikulában is képződhet harmat a folyóparton.

-Ezek ismeretében feltehetjük a kérdést, hogy egy jól fűtött, meleg télikertben is lehet páralecsapódás az ablaküvegen?

-Sajnos lehetséges!

-És ezen lehet segíteni?

-A jó hír, természetesen lehet!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ennek megértésére a rövid magyarázat: A levegő nedvességtartalma nagyon fontos számunkra. Amennyiben az abszolút páratartalmú telítetlen levegőt hűteni kezdjük, egy idő után elérjük azt a hőmérsékletet, amelynél a levegő telítetté válik. Konkrétan elérjük a 100% -os páratartalmat, esetünkben ez egyenlő a harmatponttal. Egyszerűen egy adott hőmérsékletű felületen megjelenik a páralecsapódás. Mind ez történhet annak ellenére, hogy az oldalfal üvegfelülettől akár pár cm távolságra jelentősen magasabb hőmérsékletet mérünk a télikertünkben.

-A legmodernebb télikertek is, általában rosszabb hőátbocsátási tényezővel rendelkező anyagokból készülnek mint a lakóházak többsége. Ezért  napsugárzás hatására könnyebben melegszenek fel és hideg hatására könnyeben hűlnek ki.

Összegezve: Nagy hőmérséklet különbségnél pl.:  télen, a télikertek profiljain és üvegein megjelenő páralecsapódás természetes jelenség. Ennek ellenére, lehet rajta segíteni! Mégis mi a megoldás?

A jól megtervezett fűtés, levegőkeringés és páramentesítés!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Cégünk kiemelt figyelmet fordít a télikertetek megtervezése során a pontos fűtésigény kiszámolása, páramentesítést megvalósítására. A Sunwood télikertet megrendelő tulajdonosok, konkrét számadatokat kapnak a fűtésre és páramentesítésre.

Válassza Ön is a gondtalan minőséget!

Üdvozlettel : Sunwood team

Related Posts