Üdvözlöm az előtetők kesze-kusza világában!

Amennyiben a saját otthonában jelenleg nincs is, de biztosan nem kell messzire mennie, hogy az egyik szomszédjánál vagy az utcában biztosan talál egy eső ellelni védelemre tervezett előtetőt. Általában a bejárat elé vagy a teraszokra használatos megoldás. Egy időben fényképeztem és gyűjtöttem a “retro” télikerteket amiket a 60-as, 70-es években többnyire házi megoldásokkal készítettek az emberek. Innen jutott eszembe, hogy van nekünk egy csodálatosan szép idegenforgalmi kincsünk, a Balaton és környéke, aminek egyes részeit akár ” retro előtető skanzennek” is lehetne nevezni. A 30-40 éve épült nyaralókhoz szinte hozzá tartozik a sárga drótüveges teraszfedés, ugye most már önnek is megvan az emlékezetében 🙂 ! Kicsit komolyabbra fordítva a gondolatokat, ma már nem ez a divat. Viszont jó pár mostani gyártónak ajánlanám, hogy megnézhetné és tanulhatna az elődeitől. Mire is gondolok? Szépek a mostani minimalista és rozsdamentes anyagokból készült “design”-os előtetők csak éppen csatorna nincs rajtuk. Nálunk ez elképzelhetetlen, hogy ilyet ajánljunk! Gondolom őszi esős időben senkinek sem esik jól hazaérve először átjutni a tetőről lefolyó vízfüggönyön, vagy télen sem szeretne a bejárati ajtója előtt 2m-re elcsúszni, a tetőről lecsurgó majd estére megfagyó csapadékon. Az általunk ajánlott előtetőrendszerek esőcsatornával ellátottak, statikailag ( hóteherre) méretezettek és mindig a helyszínre tervezzük. Statikai számolásoknál figyelembe vesszük a gyakran kialakuló háztető alatti hózugterhet.

Nagyobb, komolyabb előtetők, teraszfedések

Az ilyen előtetőket saját Sunwood renszerből gyártjuk és általában üveggel ajánljuk. Természetesen a szabványnak megfelelő biztonsági üveget használunk, különböző multifunkciós üvegek felhasználásával. Mindezt a lefedendő terület tájolásától függően és a használati szempontokat figyelembe véve, a megrendelővel közösen határozzuk meg.
A teraszfedést említve szeretném megjegyezni, hogy az így kialakított előtetőket esetleg később oldalfalakkal el lehet látni, de mivel ezek úgynevezett hőhidas rendszerek, ezért csak 3 évszakos télikerteknek tudják majd használni. Későbbiekben a kifűtése gazdaságtalanabb. Ezt megelőzve ha valaki később 4 évszakos teljes értékű lakótélikertet szeretne a terasz lefedéséből, csak mindezt két ütemben gondolja megvalósítani, annak hőhídmentes gyári télikert tetőt ajánlunk, hőszigetelt tetőüvegezéssel.

Előtető képek
Gyártó weboldala

előtető

Bejárati előtetők

Az esztétikailag és műszakilag kimagaslóan szép megjelenésű bejárati előtetőket Olaszországból rendeljük. Mivel cégünk a télikertrendszerek által is képviseli az egyedi hightech technológiát és megjelenést képviselő Sunroom céget, így az előtető rendszereiket eddig is sok megrendelőnk örömére ajánlottuk.

Bejárati előtető képek
Gyártó weboldala

bejárati előtető