Eltolható, vagy lapozható üvegfalak

Milyen érzéseket keresünk és milyen érzéseket kapunk, ha üveg ajtókkal választjuk el belső tereinket? Az üveg ajtókról általában az embereknek első benyomás alapján eltérő véleményeik vannak, negatív és pozitív gondolatok jutnak eszükbe:

Negatív gondolatok: törékeny, veszélyes, nehezen tisztítható, nem zár pontosan, átlátszó ezért nem biztosít intimitást, meglévő ajtók helyébe biztos nehéz beépíteni.

Pozitív gondolatok: dekoratív modern megjelenés, letisztult exkluzív egyszerűség, világosságot biztosító terek, egyszerű nyithatóság, egyediség, különböző technológiákkal díszíthető.

Üvegajtó

Akkor kapunk tiszta képet, ha ezeket a feltételezett gondolatokat megvizsgáljuk, mennyire igazak vagy hamisak az érzéseink:

  • Igen az üveg törékeny, de az üvegajtók nagyon biztonságosak! Általában 8-10mm vastag edzett üvegből készítjük. Ezeket borzasztó nehéz összetörni sokszor kalapáccsal is nehéz és amennyiben sikerülne akkor borsó nagyságú kis darabokra hullik szét ezáltal maradandó sérülést nem okoz. A másik esetben ragasztott biztonsági üveget használunk az ajtókhoz ami nem tud széttörni ezért abszolút nem veszélyesek az üvegajtók. A gyerekek is könnyen és biztonságosan használhatják a lakókörnyezetükben.
  • Az üveg tisztán tartása manapság már nem probléma, az általunk ajánlott “Tiszta üveg” bevonattal ellátott üvegek egy mozdulattal vegyszer használata nélkül is tisztára törölhetők.
  • Az üvegajtókat több típusú tokrendszerrel ajánljuk ezért léteznek olyan kialakítások, melyek jobban hangszigeteltek mint a fa beltéri ajtók.
  • Az üvegajtók egyik legnagyobb előnye, hogy átengedik a fényt a helyiségek között. Ez viszont nem egyenlő azzal, hogy át is látunk rajtuk. Az üvegajtók szépségét rengeteg technológiai eljárással lehet egyedivé tenni és ezáltal az átláthatóságát elveszíti, de a fényt átengedi. A következő megoldások léteznek: víztiszta, savmart, anyagában színezett, fóliázott, dekorfóliázott, mintásan homokfúvott, gravírozott, festett üvegek, amiknek a lehetőségével csak az emberi fantázia szab határokat a kialakításban.
  • A már meglévő beltéri ajtók üvegajtóra cserélésénél bontásra nincs szükség, a tok megmaradhat. Természetesen tok nélkül is szerelhetőek, mivel minden üvegajtó egyedi méretre készül és bárhova beépíthető.
  • Az üvegajtókról még elmondható, hogy rengeteg vasalattal pántolással rendelhető és akár a helytakarékos felső függesztésű tolós rendszer is válaszható. Általában alsó rögzítést nem igényel, ezért akadálymentes átjárást biztosít és ezáltal könnyű tisztán tartani a padlót is.
  • Az üvegajtókról ezek után elmondhatjuk, hogy nagyon biztonságos működést biztosító, exkluzív és egyedi megjelenést tükröző kreatív megoldás, a fény megjelenésével.

Amennyiben Ön szeretné, hogy megbízhatóan és a család örömére hosszan-tartóan működjenek az üvegajtói akkor olyan céget válasszon akik a legmegfelelőbb működtető vasalatokkal ajánlja termékeit!

Üvegajtó referencia képek

Üvegajtó – bemutató videó: