Hírek

Lakótér a télikertben – 1. cikk

Egy télikert építése előtt ajánlatos alaposan tájékozódni és informálódni a széles választékban kínált megoldásokról. Bár a különféle típusú télikertek ránézésre nagyon hasonlónak tűnnek, a műszaki tartalmat tekintve meglepő eltérések fedezhetők fel közöttük. Mivel télikertet manapság több évtizedre tervezünk, ezért érdemes olyan gyártóval, kivitelezővel szerződni, aki kiforrott gyári rendszert használ és biztonsággal képes megfelelni a télikerteknél felmerülő különleges követelményeknek.

A SUNWOOD télikertrendszerekkel olyan különleges, teljes értékű lakótérbővítés lehetőségét kínáljuk az ingatlantulajdonosok számára, melyet a hagyományos építkezés nem tesz lehetővé. Mindemellett ezáltal jelentősen növelhető az ingatlanunk értéke.

Az angol Ultraframe cég világszínvonalú télikert-tetőszerkezetek gyártására specializálódott nemzetközi nagyvállalat. Az 1983 óta – folyamatos és széleskörű kutatások alapján – fejlesztett Ultrafreme tetőrendszert Kanadától Oroszországig számos országba exportálják. A havonta 6-8 ezer darabszámban gyártott télikertető azt is jelenti, hogy szerkezeteit a szélsőséges időjárási feltételekkel rendelkező országokban is alkalmazzák, ezzel is bizonyítva, hogy a legkülönbözőbb helyeken állják az idő próbáját.

Cégünk több télikert tető gyártót képvisel, de a legtöbb munkánknál ezt a rendszert használjuk.

A SUNWOOD télikertek tervezési, gyártási és alkalmazási tapasztalatait szeretnénk cikksorozatunkban bemutatni, azokkal a fő szempontokkal, melyeket a modern télikertek megépítésénél minden új tulajdonosnak figyelembe kell vennie.

telikert0038k

Télikert

A műanyag nyílászárók télikertrendszerét nem szabad összetéveszteni a műanyag nyílászárókból készített télikertekkel, ugyanis az ajtók-ablakok műanyag profiljait – a merevséget, a vízzárást és a vízelvezetést tekintve – nem arra tervezték, hogy tetőszerkezeti elemek épüljenek belőlük. Lehet, hogy az ilyen szerkezet olcsóbb, de a gyári csomópontokat pótló házi barkácsolás nem nyújt hosszú távon is megbízható megoldást.

A legmegbízhatóbb megoldás a kifejezetten télikert tetőszerkezet gyártásra kifejlesztett profilrendszer (ez lehet hőhídmentes alumínium, vagy alumínium-műanyag kombináció). Télikert építésénél a nagy átlátható felületek nyújtotta látvány, az ott tartózkodás élménye az egyik fő szempont.

telikert900pix

Lakótélikert

Related Posts